fredag 29. mai 2009

Ekskursjonsrapport : Adressa og FN-sambandet

Dato: 25 mai 2009
Fra: Kristine SK
Til: Elisabeth Kristoffersen, norsklærer
Sak: Ekskursjonsrapport fra mandag 25 mai 2009- Adressavisen

Klokken 09.15 møtte vi opp på Adressa på Heimdal. Vi ble vist inn til mediateket. Mediateket er et slags interaktivt senter som er lagd etter en modell av Trondheim by. Her skal elever løse journalistsaker, og skrive en artikkel om den aktuelle saken de har blitt tildelt.
Vi startet med litt generell informasjon om hva vi skulle gjøre, og litt info om Adressavisen. Etter det fikk vi se en film med forskjellig bilder, musikk og stemmeklipp. Hensikten var å få oss til å tenke, og se forskjellige sider ved journalistikk og medier.
Etter filmen ble vi delt inn i fire grupper; kultur, sport, miljø og krim. Hver gruppe skulle jobbe med en sak knyttet til sitt område.
Hver gruppe ble tildelt en desk, med en dataskjerm. Oppgaven man ble tildelt kom opp på dataskjermen, og man måtte selv sjekke ut f.eks tips og lete i dataarkivet ved å gå rundt i "Trondheim", som hadde forskjellige stedsnavn med forskjellige dataer man skulle bruke for å undersøke saken sin.
Etter å ha gjort dette, skulle man skrive en artikkel med tekst og bilde som var korrekt, og passet til saken. Man måtte bla. følge de etiske retningslinjene tilknyttet til hva som kan publiseres.
Hensikten med dette opplegget var at vi skulle få innsikt i hvordan det er å være journalist, om deadline og korrekt informasjon som ikke støter folk mm.
Da vi nesten var ferdig med saken gikk de en alarm, noe som betød at en ulykke hadde skjedd og vi måtte droppe saken vi hadde jobbet med for å jobbe med saken om ulykken. Hver gruppe lagde en artikkel som ble gjennomgått i felleskap før vi dro.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Dato: 25 mai 2009
Fra: Kristine SK
Til: Elisabeth Kristoffersen, samfunnsfaglærer
Sak: Ekskursjonsrapport 25mai 09- FN-sambandet

Kl 12.30 møtte vi opp på FN-sambandet i Kjøpsmannsgata (3?)
Der fikk vi et foredrag om FNs tusenårsmål, og litt om FNs historie. Vi ble også forklart at FN-sambandet er uavhengig, og dets oppgave er å informere om FN, selv om det ikke egentlig er en del av organisasjonen FN. Foredraget var interessant, og elevene kunne komme med innspill. Foredragsholderen var entusiastisk og kunne stoffet bra. Vi ble også vist forskjellige nettsider med informasjon om FN som kunne være nyttige hvis vi skulle jobbe mere med det i fremtiden.

Ingen kommentarer: