søndag 31. mai 2009

Adressavisen

Adressavisen 25\05\09

Vi hadde den gleden av å møte opp med Rie forran adreassavisen klokken 09.15, vi gikk inn i bygget og ventet på at en lystig dame som het Gunn, hun presenterte seg selv på en hyggelig måte og fortalte oss hva vi skulle bruke mandagen vår på. Etter hennes tale gikk vi ned til Mediateket, hun var lederen av denne avdelingen. Mediateket er en avdeling som har ekskusjoner med 10. og VG1elever, vi så en staselig og kreativ film som handlet om avisen. Etter vi hadde diskutert filmen og hva den betydde ble vi delt opp i 4 grupper og fikk hver vår post i Mediateket. Hver gruppe hadde eget oppdrag, det var en sports gruppe, en til krim, en til kultur og en til miljø. Vi trådde i gang med å lage en rapportasje får redaktøren til adressavisen, vi ble introdusert saken og vi begynnte å få tips her og der. Det var som en episode av Crime-Scene-Investigators, det var en veldig spennende opplevelse. Vi fikk Emailer fra hemmelige epost-adresser og vi ble ringt av folk her og der. Vi måtte bruke kløkt og logikk til å få klarhet i saken og lage en rapportasje. Vi måtte bedømme hva som var relativt for saken og hva som var en fortrolig kilde. Da deadlinen vår nermet seg kom det en hylende lyd spprettende gjennom rommet. Vi fikk et nytt oppdrag! Det var en oljeplatform det hadde skjedd noe forferdelig på, et Helikopter hadde krajset i oljeplatformen Odin i Nordsjøen. Feile kilder og
rykter hang i lufta. Dette var en langt vanskeligere oppgave, alle reporterne jobber i fult gir.
Når alle rapportasjene var ferdig diskuterte vi med Gunn hvorfor vi hadde lagt den rapportasjen vi gjorde og hvilke som var best sammensatt. Vi var ferdig på Adressavisen rundt klokken 11.30, etter det dro vi hjem og skulle møte opp utenfor skolen klokken 12.25.

Fn-Sambandet 25\05\09

Vi møtet opp på møteplassen på satt tid og gikk til FN-Sambandet på kjøpmannsgata.
Der møtte vi en veldig entusiastisk mann, han spurte oss spørsmål om hva vi viste om FN og FN-Sambandet, vi var der ganske lenge. Han snakket om alt fra menneske rettigheter til klobale problemer. Det var en stor andel av klassen som ikke var dær fordi Rie måtte dra. Men mannen var veldig artig i både talemåte og person. Han gjorde temaet veldig interesant for oss. Han hadde tønner og tønner med flytende stoff til oss, og jeg sugde alt opp som en stor svamp.
Etter 2 timers tid var vi ferdige og vi dro hjem.

Ingen kommentarer: